TIA.RABBIT
experience
Saturday | 12:06 AM | 0 comments
Assalamualaikum 51 followers, terima kasih ats kesudian hamba hamba semua ingin follow beta. nah asam kecut~
so now dah masuk bulan 7 iaitu bulan kesukaan aku coz my birthday just around the corner. anyone ingat tarikh nya bila ? anyone ? oh yeahh you, bila ? yeah thats right 29 july. so kepada anda yang sudi nak post hadiah sila hantar ke alamat blablablabla. lol i dont need any present, so just wish me pun cukup. so Sport Day baru je habis and yeah best to ze max baby ! and yeah this year aku join acara 3000 meter jogging terbuka and 3000 meter jalan kaki terbuka , but unfortunately i only got 5th place on jogging and 4th place on jalan kaki. not bad la kan. so next week ada karnival sains kemasyarakatan. must be fun like karnival tech and voc last week. cant wait, so have a nice day, sorry post kali ni mcm serabut . good bye kiddos 
Friday | 7:38 PM | 0 comments


what i’m gonna do this holiday :
                                                               eating like monstaaa XD
                                                               day out with le best friend and buddy
                                                               shopping a little bit. Ummm maybe more than my budget :D
                                                               study *maybe* helloooo this is a holiday, book close fun open XD
                                                               tweeting. But i do this thing everyday, not just in my holiday
                                                               vacation at my home only. Haiyaaaa why no vacation mum ?

so the conclusion is, this is the BORIIIIIIINNNNNNNNNNNNG holiday evaaaaaaaaaaaa 
godaiiiii ! eh i mean goodbye ! 





pakcik awesome
| 8:37 AM | 0 comments

disini ingin menyatakan bahawa saya bersyukur kenal dengan awak yang baik hati , penyayang dan caring .




mengalah tak bererti kalah
Saturday | 12:06 AM | 0 comments

 Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku fahami aku bukan yang terbaik 
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku tahu kau bukan untuk aku 
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku tahu, jika kau jodohku, kau pasti kembali 
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku penat
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku tak ingin sakit lagi
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana kita sudah terlalu jauh
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana penantian aku terasa sia-sia 
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana kau tidak pernah berubah 
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku hampir gila
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku kecewa
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana kau tak pernah peduli
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku sudah tak berdaya
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana kau sentiasa kelirukan aku
Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku sangat terseksa
 Mengalah tak bererti aku kalah. Mengalah kerana aku tahu aku tiada tempat dalam hati kau 

dear  FRDS ♥ , saya mengalah kerana saya tahu saya tak layak disisi awak . mungkin Allah ada jodoh yang lebih baik untuk awak . saya mungkin pernah sakitkan hati awak , tapi saya nak tebus semua tu dengan hati saya yang ikhlas sayangkan awak . jika kita tiada jodoh , insyaAllah awak akan dapat yang lebih baik dari sebelum ini . jangan takut mencuba , jangan takut beri seseorang itu peluang , jangan takut berdepan dengan masalah sebab kalau kita takut , semuanya hancur. saya mungkin berhenti mengharap tapi untuk berhenti sayang awak , itu mustahil . saya sayang awak kerana saya tahu awak adalah yang terbaik . terima kasih sebab pernah sayang saya , terima kasih sebab selalu disisi saya , terima kasih sebab ambil berat tentang saya , terima kasih sebab beri saya semangat . terima kasih untuk semuanya . terima kasih sayang .

Assalammualaikum ♥ 

see me see who
Thursday | 2:02 AM | 0 comments

Assalamualaikum *flip table* lol

hi readers , so Alhamdulilah my followers dah cecah 40 *tangan dibahu mata ke atas* 
so today i want to make confession .
guys , i'm not arrogant , cocky and proud of myself. i'm just me . sumpah aku dah muak dengar orang cakap 
"nad bajet hot , kalau kat fb orang je like and comment dia punya tapi dia langsung taknak like orang punya .IM orang tak kenal taknak balas. sombong gila pulak tu . kalau tegur dengan kawan dia je " 
the truth is , aku tak peramah . yes i'm not . but bila dengan kawan aku , aku talktive sebab aku kenal diorang. aku bukan kejar hot . Remember , kat dunia kau hot mana pun bukan boleh bawa ke akhirat , melainkan kau nak nak masuk neraka . aku lebih kepada twitter dari facebook . yess aku update status then aku terus ke twitter , aku bukan aku sogok duit pun suruh like and comment , diorang yang sukarela . aku tak desperate dengan duniawi ni . masing masing dah dewasa so cuba la berfikiran matured sikit . stop hina aku , stop kutuk aku , stop khianat aku , stop jadi aku . let me be free . Allah maha mengetahui apa aku rasa bila aku dapat macam macam cemuhan dari korang semua . semoga Allah merahmati apa yang korang dah buat 

Someday you will grow up and realize that you wasted your time on unnecessary things.


tak semua indah
| 6:54 AM | 0 comments

Aku jatuh, aku bangkit. Aku buat salah, aku pelajari dari kesilapan. Aku disakiti, tapi aku move. Aku manusia, tidak sempurna tapi bersyukur dengan seadanya

so this one for him , i hope he will read it :')

Dear you, when I first met you, I honestly didn't know you were gonna be this important to me.

Dear you, I would be lying if I told you that losing you was something I could handle...

Dear you, every memory, every word, every thought, every feeling...I can't stop missing you...

Dear you, no matter how hard I tried, I can never just look at you, and pretend that I feel nothing anymore...

Dear you, you treat me like trash for no reason, and yet I'm still in love with you. Stop breaking my heart, I just want to love you...

Dear you, not that I didn't care, it's that I didn't know. It's not what I didn't feel, it's what I didn't show.

Dear you, I cant say that I dont miss you..... because whenever I think about you, my heart breaks all over again..

Dear you, if someone truely love you, no distance is too far, no time is too long, and no other love can break your relationship.

Dear you, I cared about you, you ignored me. I loved you, you hurt me. I will always love you, you will always never noticed me.

Dear you, all I can think about is what you are doing, and how I wish I was there with you.

Dear you, fall in love with someone who deserves your heart. Not someone who plays with it.

sincerely ,me

                                                                             

so now , haku nak bagi note kat diri haku and to all girls yang mengalami situasi yang sama macam aku :/ 
GUYSS!!!!

Moving on doesn't mean that you don't love them anymore. It's just you realize that they don't love you back.

All we ever wanted is to love them, but they never feel the same way like us. Being hurt by someone we love is the worst feeling ever!

Once you've been hurt, you get scared to fall in love again, because you think that everyone you love will eventually hurt you

Girls have fake smiles and broken hearts, while boys have friends and don't even notice about the girl.





aku buat macam macam untuk dapat dia tapi sekarang semua sia sia . 
NADIA SILA ANGKAT BENDERA PUTIH SEKARANG ! 



Dear myself, you just have to learn to forget about the people, who forgot about you. Sincerely, let's move on.


selamat hari lahir awak :)
Tuesday | 7:52 AM | 0 comments
BISMILLAHHIRAHMANHIRAHIM ,



Ya Muhaimin,
pimpinlah tangan hambaMu ini…pimpinlah hati hambaMu ini…pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. 


Ya Al Quddus,
 dia takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah dia… bimbinglah dia sentiasa agar dia mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Ya Rahman Ya Rahim ,
Engkau tetap menerima walau terkadang dia alpa, dia lupa, dia tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu…Engkau tetap melindungi dia walaupun terkadang dia kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.dia tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang dia terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.

Terimalah doa hambaMu , sesungguhnya Engkaulah yang mencipta dia .
Amin Ya Rabbul Alamin.

SELAMAT HARI LAHIR QHAIRULLAH FIRDAUS YANG KE-15 .




Older Post
LIL.RABBIT


Tia | Young | Wild | Free

CLICK IT


TIA.THE.RABBIT
ΣSCAPΣ
HISTORY


I LAFF CHUU ♥